Nieuws
Raad wil helderheid over kosten Usis
De universiteitsraad heeft een brief naar het college van bestuur gestuurd waarin nogmaals wordt gevraagd of er duidelijkheid kan komen over de totale kosten van het ontwikkelen en invoeren van Usis.
woensdag 23 november 2011

begroot, maar gaat minstens tien miljoen kosten. Een precies bedrag is echter nog steeds niet genoemd. In de brief vraagt de raad wat nu de totale operatie precies heeft gekost en nog gaat kosten.

De raad schrijft dat het college de indruk wekt ‘dat de gemaakte kosten zichtbaar zijn in de jaarrekening 2010’ en dat deze terug zijn te vinden in het rapport dat consultancybureau Cap Gemini opstelde over Usis.

De raad kan echter geen ‘adequate weergave van meerkosten’ in deze stukken vinden. Verder moet het college uitleggen wat de directe oorzaken van deze kosten zijn.

De raad wil eigenlijk ook weten wat er betaald is door faculteiten voor het extra inzetten van eigen personeel om acute problemen met inschrijvingen en het opstellen van diploma’s op te lossen.

Daarnaast wilde zij ook informatie over de kosten voor alternatieve systemen voor Usis. Het college wil deze informatie echter niet geven. In het begin van dit collegejaar kraakte de raad al harde noten over de problemen met Usis. Toen vertelde vicecollegevoorzitter Willem te Beest dat de universiteit was gaan bouwen aan het systeem zonder ‘precies te weten wát we precies gingen bouwen. We wilden tegemoet komen aan alle wensen.’ Het steeds veranderen van de voorwaarden maakte het volgens het college onmogelijk om het programma goed uit te rollen. Het college vertelde haar lessen inmiddels geleerd te hebben. VB