Psychologiestudente vermoord

19 Oktober 2011

Gisteren is psychologiestudente Eline Maas (18) begraven in het Zeeuwse Hoek. Verleden week dinsdag werd ze om het leven gebracht, vermoedelijk door haar ex.

De twintigjarige ex pleegde zelfmoord door zich op te hangen kort na het overlijden van Maas. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft vastgesteld dat de psychologiestudente is gewurgd. Sinds de relatiebreuk eind augustus stalkte de ex haar, verklaarden haar huisgenoten tegenover verschillende media.
Dinsdag belde hij bij haar aan maar Maas weigerde hem binnen te laten. Daarop ging hij naar de achterburen en zei dat hij zijn sleutel kwijt was. Zo kwam hij alsnog het huis binnen. Twintig rechercheurs houden zich momenteel bezig met het moordonderzoek bezig.
Maas begon in september met colleges en werkgroepen van de studie psychologie. Ze had net een kamer gevonden in Leiderdorp. De faculteit Sociale Wetenschappen heeft een condoleanceboek bij de onderwijsbalie van de opleiding gelegd. Ook is er een digitaal register geopend. TB

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

19 Oktober 2011

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

19 Oktober 2011