Nieuws
Leiden tweede in lijst Elsevier
De Universiteit Leiden is volgens hoogleraren en universitair hoofddocenten de één na beste van de zes brede universiteiten van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van weekblad Elsevier.
woensdag 5 oktober 2011

De Universiteit Utrecht is de beste universiteit, Leiden staat tweede samen met de Universiteit van Amsterdam. Vooral in de deelcategorieën docenten en publicaties scoort Leiden goed.

Onder studenten scoren de Rijksuniversiteit Groningen en de Radboud Universiteit Nijmegen goed. Zij krijgen ieder voor zestien opleidingen de hoogste score. In Leiden krijgen de opleidingen fiscaal recht, notarieel recht, biomedische wetenschappen, criminologie, wiskunde en geschiedenis landelijk het hoogste cijfer. Ook onder hoogleraren en hoofddocenten krijgt wiskunde de hoogste score. Hiernaast staan farmaceutische wetenschappen, farmacie, pedagogische wetenschappen en natuur- en sterrenkunde in Leiden op de eerste plek in de lijst van het personeel. Voor het onderzoek werden 150.000 studenten en 2.500 hoogleraren en hoofddocenten gevraagd naar hun oordeel over de opleidingen in hun vakgebied. De studenten moesten hun opleiding beoordelen op onderdelen als de beschikbare faciliteiten, het onderwijs, de docenten, toetsing en organisatie.

Van de drie specialistische universiteiten kreeg de Universiteit van Tilburg de beste beoordeling, de TU Eindhoven is de beste technische universiteit. DJZ